admin

12562475_10204327506187109_836801456_o

Vyzkoušel jsem skvělý recept na grilovaný hermelín a nedá mi to, se nepodělit.
recept jsem nalezl na webu „fresh.iprima.cz“:http://fresh.iprima.cz/…buli-na-pive

 

 

Sedlčanský hermelín na gril 1 balení

dijonská celozrnná hořčice 4 lžičky

větší cibule 2 ks

kompotované, čerstvé nebo mražené brusinky 60 g

olej 3 lžíce

hnědý cukr 2 lžíce

světlé pivo 200 ml

sůl

 

1

V hluboké pánvi nahřejte olej, přidejte na kolečka pokrájenou cibuli a brusinky. Jakmile cibule začne zlátnout, přisypte cukr a míchejte, dokud se nerozpustí a nezačne karamelizovat. Zalijte pivem, podle chuti přisolte a odstavte.

2

Hermelíny potřete hořčicí, posaďte do alobalu a na každý dejte ¼ cibule. Zakryjte ji kouskem pečicího papíru a zabalte do alobalu.

3

Dejte na gril a pečte 5–7 minut z každé strany. Hotové sýry můžete při podávání doplnit listy salátu a pečivem.

jedna větší cuketa

120 g taveného sýra

150 g mletého vepřového masa

80 g barevných paprik, sůl

mletý černý pepř

majoránka

petrželová nať

mletá sladká červená paprika

chilli

tykvová semínka bez slupek

kysaná smetana

olej

Cuketu podélně rozkrojíme a vnitřek z ní vydlabeme. Každou část cukety pak rozkrojíme na tři stejné kousky. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, paprikou, majoránkou a chilli. Promícháme a necháme 10 minut stát. Potom maso opečeme za stálého obracení do měkka. Papriky nakrájíme na kousky, osolíme a prudce orestujeme na oleji. Přidáme opečené maso, petrželku a promícháme. Vydlabané časti cuket potřeme taveným sýrem a na něj dáme připravenou náplň. Posypeme tykvovými semínky a pokapeme opepřenou kysanou smetanou.

Po naplnění tři kousky cuket spojíme grilovací jehlou. Položíme je na vymaštěný plech a zapečeme ve vyhřáté troubě.

Asi 800 g štiky

100 g kořenové zeleniny

půlka cibule

4 zrna pepře

3 nová koření

bobkový list

lžíce octa

sůl

na citrónovou omáčku :

40 g Hery

30 g hladké mouky

1/8 l bílého vína

1/8 l vody

citrón

žloutek

cukr

 

Do vody vložíme nakrájenou zeleninu, všechno koření a lžíci octa. Vše povaříme a do horkého vývaru vložíme porce štiky. Rybu vaříme zvolna asi 12 minut, porce vyjmeme a podáváme s citrónovou omáčkou. Přílohou může být slané bílé pečivo. Příprava omáčky : z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji studenou vodou a vínem, našleháme a povaříme nahladko. Pak přidáme citrónovou šťávu a podle chuti osladíme. Před přelitím ryby vmícháme ve studené vodě ušlehaný žloutek a omáčku pouze prohřejeme.

 

 

 

<

p align=„center“>Foto : Ausonius – Wikimedia Commons

1 kuře

250g kysaného zelí

1 střední cibule

100g slaniny

2,5 dl oleje

2 stroužky česneku

kmín, sůl, sladká paprika, pepř, nové koření mleté, muškátový oříšek strouhaný, tlučený hřebíček

 

Nejdříve připravíme nádivku. Ze zelí vymačkáme část šťávy a ještě drobněji je pokrájíme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou slaninu, kmín, trochu pepře, nové koření, rozmačkaný česnek a nakonec špetku muškátového oříšku a hřebíčku. Hřebíčku nesmí být mnoho, neboť jinak přehluší vůni ostatního koření. Můžeme jej i vynechat. Nádivku dobře promícháme a naplníme jí kuře. Naplněné kuře posolíme a popaprikujeme. Je možné použít i kořenící sůl na pečené kuře. Naplněné kuře položíme na pekáč, podlijeme olejem (pro fajnšmekry lze místo oleje použít odpovídající množství vepřového sádla) a vodou, vydatně posypeme kmínem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme doměkka. V průběhu pečení kuře přeléváme šťávou a obracíme. Upečené kuře rozpůlíme a vyjmeme z něj zelí. Pak je rozporcujeme, porce vložíme zpět do pekáče a necháme spolu se šťávou ještě krátce péci. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

Poznámka: Zelí lze podávat nejenom zvlášť, ale můžeme je před závěrečným pečením vložit do pekáče společně s porcemi kuřete. Ty potom ještě více připomínají kachnu, šťáva je však nakyslá a zelí mastnější.

1200 g bramborclip_image001

sůl

Náplň:

250 g bryndzy

0,2 l kysané smetany

mletý černý pepř

nasekaný kopr

Na zálivku:

dvě vejce

0,2l smetana na vaření

Brambory uvařené ve slupce nakrájíme na kolečka. Bryndzu smícháme s kysanou smetanou. Přidáme kopr, opepříme a promícháme. Do vymaštěné zapékací mísy střídavě klademe vrstvy nakrájených brambor, které osolíme a zaléváme náplní. Končíme vrstvou brambor. Celá vejce rozšleháme, přidáme smetanu na vaření, osolíme a promícháme. Naplněnou zapékací mísu zalijeme smetanovou směsí s vejci, vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme.

 

Foto: Jeremy Keith – Wikimedia Commons

Nasekáme na drobno květák uvařený ve slané vodě. 

Utřeme 2 žloutky, 1 lžíci oleje a 2 lžíce polohrubé mouky. 

Nakrájíme 100g salámu. Vše smícháme, osolíme a opepříme.

Dobře zamícháme a nakonec vmícháme sníh ze 2 bílků. 

Vytvoříme placičky a smažíme.

FOOD0155

150 g vepřové kýty

sterilované houby ve sladkokyselém nálevu

2 pórky

4 stroužky česneku

3 lžíce sójové omáčky

lžička drceného kmínu

1 vejce

1 lžička Solamylu

sůl

 

 

150 g vepřové kýty, sterilované houby ve sladkokyselém nálevu, 2 pórky, 4 stroužky česneku, 3 lžíce sójové omáčky, lžička drceného kmínu, 1 vejce, 1 lžička Solamylu, sůl.

Maso nakrájíme na nudličky, promícháme s vejcem a Solamylem rozmíchaným v troše vody.

Necháme uležet 1 hodinu v chladu. Maso osmahneme v rozpáleném tuku, až zbělá, přidáme propláchnuté okapané houby, nakrájený pórek.

Ochutíme kmínem, solí a rychle orestujeme. Dochutíme utřeným česnekem a sójovou omáčkou.

 

 

Foto: Dezidor – Wikimedia Commons

 

8 plátků ryb, 1 stroužek česneku, 1 cibule, kari koření, 1 rajče, 1 kokos, čerstvý zázvor, olej, máslo, sůl, pepř

Nastrouháme kokos, dáme ho do misky a podlejeme 1 sklenkou vody. Vymačkáváme mléko z kokosu. Nakrájíme zázvor. Na másle osmažíme do růžova rozetřený česnek, nakrájenou cibuli a zázvor. Přidáme lžičku kari koření. Oloupeme a nakrájíme rajče, přidáme cibuli a jednu sklenku kokosového mléka. Za stálého míchání vaříme. Plátky ryb osmažíme na oleji. Pak je zapečeme v troubě s připravenou směsí asi 10minut

FOOD0026

Na rozpálené slanině osmažíme dozlatova cibuli, přidáme 2–3 stroužky česneku,1 feferonku, 200 g nakrájené uzeniny (klobása, párek), orestujeme, vmícháme 250 g sterilovaného leča a 400 g předem uvařených fazolí, kečup, mírně podlijeme vodou, dochutíme pepřem a solí.

Podáváme s pečivem.

 

400g svíčkové, 1 vejce, 1 lžička máčeného škrobu, sůl, 3 lžíce oleje, 1 pórek, 1 malá cibule, 20g zázvoru, trochu vývaru, lžíce bílého vína, půl lžičky Glutasolu, sůl.

 

Maso ze svíčkové odblaníme a nakrájíme na tenké plátky a promícháme s vejcem, máčeným škrobem, strouhaným zázvorem a solí a necháme 20 minut marinovat. Pak maso vložíme do rozpáleného oleje, dobře promícháme a po chvilce přidáme pórek nakrájený na nudličky, cibuli a máčený zázvor. Chvíli restujeme, pak zalijeme mírně vývarem, ochutíme vínem, Glutasolem a solí. Mírně zahustíme máčeným škrobem a krátce podusíme. Hotový pokrm pokapeme olejem.