Guláš z vepřového masa se zeleninou

on

 

450 g vepřového masa z plecka FOOD0070

sůl

mletý pepř

40 g sádla

1 velká cibule

5 zelených paprik

5 rajčat

1 sterilovaná okurka

šálek smetany

1 lžíce hladké mouky

Maso nakrájíme na kostky, opepříme, po všech stranách opečeme na sádle nebo tuku a vyjmeme. Na sádle (tuku) po opékání masa zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme očištěné na čtvrtky pokrájené papriky a za stálého míchání dvě až čtyři minuty opékáme. Potom přidáme spařená oloupaná rajčata a na plátky pokrájenou okurku, opět vložíme maso, podlijeme, osolíme a dusíme, až je maso měkké. Dochutíme solí a pepřem, zalijeme smetanou, ve které jsme  rozkvedlali hladkou mouku, a dobře povaříme.

 

 

Sešity domácího hospodaření 1985

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..