400 g uzeného bůčku

500 g bílé veky

150g hrubé mouky

2 vejce

4 dl mléka

50 g slaniny

petrželka

sůl

pepř

mletý muškátový květ

100 g sádla

150 g cibule

Uzený bůček uvaříme doměkka, vykostíme a nakrájíme na kostičky, veku nakrájíme na kostičky a dáme do trouby vyschnout. Obojí promícháme, přidáme na kostičky nakrájenou a rozškvařenou slaninu, vejce, sekanou petrželku, osolíme, okořeníme pepřem, květem, nalijeme mléko a po krátkém stání vmícháme mouku. Vše promícháme v tuhé těsto a tvoříme kulaté knedlíky. Zaváříme je do vařící osolené vody, vaříme je asi 1 2 minut a vyjmeme. Podáváme maštěné sádlem, ve kterém jsme osmažili drobně nakrájenou cibuli. Vhodná příloha je kysané zelí.

 

Foto: Wikimedia Commons, Autor: Nillerdk

Sešity domácího hospodaření 1985

Napsat komentář