„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“ George Bernard Shaw

Štika s citrónovou omáčkou

Štika s citrónovou omáčkou
Asi 800 g štiky

100 g kořenové zeleniny

půlka cibule

4 zrna pepře

3 nová koření

bobkový list

lžíce octa

sůl

na citrónovou omáčku :

40 g Hery

30 g hladké mouky

1/8 l bílého vína

1/8 l vody

citrón

žloutek

cukr

 

Do vody vložíme nakrájenou zeleninu, všechno koření a lžíci octa. Vše povaříme a do horkého vývaru vložíme porce štiky. Rybu vaříme zvolna asi 12 minut, porce vyjmeme a podáváme s citrónovou omáčkou. Přílohou může být slané bílé pečivo. Příprava omáčky : z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji studenou vodou a vínem, našleháme a povaříme nahladko. Pak přidáme citrónovou šťávu a podle chuti osladíme. Před přelitím ryby vmícháme ve studené vodě ušlehaný žloutek a omáčku pouze prohřejeme.

 

 

 

<

p align=„center“>Foto : Ausonius – Wikimedia Commons



Napsat komentář


NextGEN Public Uploader by WebDevStudios

%d blogerům se to líbí: